Dossier Chovanec - werkbezoek Slowakije

lundi 13 décembre 2021 - 13u29

Vorige week trokken mr. Ann VAN DE STEEN, mr. Lennert DIERICKX en mr. Leroy LIEVENS voor een werkbezoek naar Slowakije en Oostenrijk. Het bezoek kaderde binnen het lopend gerechtelijk onderzoek in het dossier van dhr. Jozef CHOVANEC.

Het dossier CHOVANEC heeft sinds augustus vorig jaar heel wat beroering veroorzaakt, zowel in het binnen- als in het buitenland. Vorig jaar verschenen namelijk gruwelijke videobeelden uit het dossier in de pers. Op die beelden was te zien hoe een Slowaakse man, dhr. CHOVANEC, in een cel in Charleroi hardhandig behandeld werd door diverse politiemensen. Nadat diverse agenten minutenlang op de man zaten, werd hij levenloos uit de cel gesleurd. De man overleefde de interventie niet.

De feiten dateren van 2018, maar het onderzoek kwam pas in een stroomversnelling nadat de beelden publiek werden. Vorige week vond een buitenlands onderzoek plaats in Slowakije. Ons kantoor was daarbij aanwezig. Daarnaast bezochten meesters VAN DE STEEN, DIERICKX en LIEVENS, samen met de weduwe van dhr. CHOVANEC, zijn geboortedorp. Op vrijdag 10 december werden ze in Bratislava ontvangen door de Slowaakse minister van justitie. De Slowaakse overheid stelde zich burgerlijke partij in het lopend strafonderzoek. Advocatenkantoor COTTYN treedt daarbij op als raadsman van de Slowaakse staat. De minister volgt het dossier persoonlijk op en had dan ook een uitgebreid onderhoud met meesters VAN DE STEEN, DIERICKX en LIEVENS.

Slovak Ministry

Leroy Lievens Lennert Dierickx
De heren Leroy Lievens & Lennert Dierickx

Na het verblijf in Slowakije werd doorgereisd naar Oostenrijk waar in Wenen een bezoek werd gebracht aan het Oostenrijks kantoor van ons netwerk. Advocatenkantoor COTTYN heeft in de loop der jaren een uitgebreid netwerk opgebouwd in Oost-Europa waarbij op geregelde basis samen wordt gewerkt voor internationale dossiers. Ons kantoor staat voor een persoonlijke aanpak en vind het dan ook belangrijk om regelmatig zelf aanwezig te zijn bij onze buitenlandse partners en cliënten.

Ann Van de Steen and Arno Pajek
Mevrouw Ann Van de Steen en de heer Arno Pajek
 

Rechtsanwalt Pajek

Ann Van de Steen

Ann Van de Steen Leroy Lievens Lennert Dierickx

Lennert Dierickx Ann Van de Steen Leroy Lievens