Tuchtstraf directeur-generaal in dossier Chovanec

Tuesday 29 June 2021 - 09u45

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden en Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne willen een tuchtstraf voor directeur-generaal André Desenfants in het dossier-Chovanec. Daarbij willen ze dat hij gedurende twee maanden 10% van zijn brutoloon afgeeft. De hoge tuchtraad dient hierover nog wel haar advies te geven waarna de straf pas definitief kan worden.

Het is goed dat ze er is, het is een heel krachtig signaal. Het is natuurlijk vrij symbolisch omdat we weten dat er veel zwaardere straffen bestaan, maar het is iéts. Bovendien is het een signaal waar wij al sinds vorig jaar op wachten omdat er toch heel zware fouten zijn gemaakt bij de politie.” reageert meester Ann Van de Steen op de tuchtstraf voor de directeur-generaal.

Intussen loopt het onderzoek verder en zou de reconstructie in principe eind september doorgaan. Die werd eerder dit jaar uitgesteld omwille van de coronacrisis. Meester Van de Steen, advocate van Henrieta Chovancova – weduwe van Jozef Chovanec, volgt de evoluties binnen dit dossier uiteraard op de voet.

Lees en bekijk alles omtrent deze laatste ontwikkelingen via onderstaande links:
VRT Nieuws
HLN
VTM Nieuws